FÖRELÄSNINGAR OCH STUDIEBESÖK HT2017

Tekniska Föreningen i Kristianstad inbjuder medlemmar med respektive till studiebesök och föreläsningar enligt nedan, under hösten 2017 enligt nedan.

Information om studiebesöken och föreläsningarna finner Du även på vår hemsida under adress www.tekniskaforeningenkristianstad.se. Ta en extra titt på fliken Aktuellt

• Tisdag 5:e- september: studiebesök hos Södra Cell, Mörrumsbruket. (Intresseanmälan till Jan Andersson på tfn 0705-601501 eller e-mail jan.@bikab.net senast 3:e september.

Ansvarig: Jan Andersson.

• Tisdag 26:e september: föreläsning på Högskolan i Kristianstad i ämnet ”Kemikaliefri tvätt- för en renare värld” (Ingen föranmälan).

Ansvarig: Ronnie Åbrandt.

• Tisdag 17:e oktober: studiebesök hos Ripasso Energy i Sibbhult. (Intresseanmälan till Nils Eric Sjöstrand på tfn 0415-70091 eller 0707-215415 samt på nejo@algonet.se senast 6:e oktober.

Ansvarig: Nils Eric Sjöstrand.

• Tisdagen 14:e november: studiebesök hos Hörby Bruk i Hörby. (Intresseanmälan till Ewe Håkansson på tfn 070-5292441 eller e-mail sm7bhm@telia.com senast 12:e november.

Ansvarig Ewe Håkanson.

• Tisdag 28 november: föreläsning på Högskolan i ämnet astronomi-”Visualisering av universum”. (Ingen föranmälan). OBS! Platsen är hus 6, sal 315. Max 40 pers.

Ansvarig: Ronnie Åbrandt.

Övrig information

Föreningen har under det gångna året förändrat sina bankkontakter.

Det innebär bland annat att Plus Girokontot inte längre kan användas.

Alla betalningar till föreningen måste nu göras via bankgiro 5101-5352.

Södra Cell, Mörrumsbruket

1962 stod fabriken klar och sedan dess har miljoner ton massa transporterats till Europa och övriga världen.

Ripasso Energy

Ripasso Energy är ett företag som tillverkar Stirlingmotorer med avstamp från Kockums patent.

Hörby Bruk

Hörby Bruk utvecklar, tillverkar och marknadsför användarvänliga, högkvalitativa produkter inom transport, lek och trädgård.

Föreläsning på Högskolan i Kristianstad

Kemikaliefri tvätt -för en renare värld

SWATAB:S system DIRO ä ren gamechanger som vänder upp och ned på tidigare teorier hur tvättning måste ske, det blir rent helt utan kemikalier och parfym.

Föreläsning på Högskolan i Kristianstad

Visualisering av Universum

Det har visat sig vara en stor utmaning men också något som erbjuder stora möjligheter för ett fördjupat lärande i astronomi, speciellt vad gäller hur man upplever universums tre-dimensionalitet.

TFK SPONSRAS AV

I SAMARBETE MED

TFK

Tekniska Föreningen i Kristianstad har till ändamål att på ett fritt och opolitiskt sätt främja kontakten mellan personer, institutioner och företag i kristianstadsbygden med kunskaper och intresse för teknik och naturvetenskap.

Kontakt information

Ordf@tekniskaforeningenkristianstad.se