Referat

Referat

 

Tekniska Föreningen i Kristianstad, har under det gångna året erbjudit medlemmarna många fantastiska föreläsningar och studiebesök. Under fliken “Referat”, kommer du att finna en spännande epok av de program som förekommit under året.

Läs med glädje!

Foton och material är tagna på öppna föreläsningar och studiebesök. Om inget annat finns angivet, är allt material tillhörande TFK. På en del bilder kan det förekomma att någon eller några av medlemmarna har kommit med. Vill ni att något eller några av dessa foton ska tas bort, var då vänlig att skicka ett mejl till webmaster.

Varje foton är klickbar.

 

TFK reserverar sig för eventuella tryckfel.

Studiebesök Hörbybruk

14 november 2017

Hörby Bruk utvecklar, tillverkar och marknadsför användarvänliga och högkvalitativa produkter inom transport, lek och trädgård. 1950 flyttades företaget till Hörby. Vi blev mottagna av företagets Vd Göran Sjöberg och Carina Lonhage...

 

Vårutflykt till Marinmuseet i Karlskrona

Kl 09.00 den 22 april 20107 startade vi med Cederholms Buss från Österängsgymnasiets parkering till Marinmuséet i Karlskrona, dit vi anlände vid halvelva-tiden och hade en stund över till att själv gå runt och titta på omgivningarna.

Därefter lyssnade vi under c:a en timme till ett intressant föredrag av marinofficer Bengt-Ivar Magnevall, allmänt kallad BIM.

Han berättade om marina ångpannor och tillverkningen av ångpannan till hjulångaren Erik Nordevall II.

Genom EU-stöd utbildades nitare och diktare för tillverkning av ångpannan till hjulångaren Erik Nordevall II i 1830 års stil....

 

Studiebesök Absolut Company i Åhus

På eftermiddagen tisdagen den 21:a mars, samlades vi utanför den nya tappningsanläggningen Absolut Company Satelliten i Åhus.

The Absolut Company är en av de främsta tillverkarna av vodka i världen.

Satelliten som byggdes 2007 har en kapacitet på 15000 flaskor i timmen och har 32 anställda som arbetar 2-skift.

Informationschefen Maria Beres tog emot oss och vi började med en rundvandring i tappningshallen....

 

 

Studiebesök Moses Bil & Lack

Lördagen den 8/4 samlades vi hos Moses Bil & Lack i Sätaröd. Mose och hans fru Birgitta och dottern Lina hälsade oss välkomna .

Mose började med att berätta om företagets historia. Sitt stora intresse för bilar började redan i unga år och vid

15 års ålder skaffade han sin första bil – en epatraktor.....

 

TFK

 

Tekniska Föreningen i Kristianstad har till ändamål att på ett fritt och opolitiskt sätt främja kontakten mellan personer, institutioner och företag i kristianstadsbygden med kunskaper och intresse för teknik och naturvetenskap.

Kontakt information

 

Ordförande

Ordf@tekniskaforeningenkristianstad.se

 

Webmaster

webmaster@tekniskaforeningenkristianstad.se